Op 20 november vond er weer een Masterclass plaats, georganiseerd door Erasmus OR Centre en Vakmedianet. Drs. Louis Brackel RC behandelde het thema “OR & Agile werken”.

Agile werken neemt een grote vlucht bij veel organisaties. Het zorgt ervoor dat organisaties veel wendbaarder en dus effectiever richting de klant worden. Maar vooral mobiliseert het ook het ongebruikte potentieel van medewerkers. Eindelijk krijgen medewerkers de rol die ze verdienen.  Veel bestuurders hebben ervaren dat Agile en Lean zeer krachtige manieren zijn om een radicaal beter resultaat voor klanten en dus ook voor medewerkers te realiseren.

Agile werken is een belangrijk onderwerp voor de OR. Organisaties veranderen wezenlijk door de toepassing ervan. Ten gunste van de klant maar zeker ook de medewerkers. Mits goed toegepast natuurlijk. Louis Brackel ging vanuit zijn jarenlange ervaring in op de theorie en vooral de praktijk van deze concepten en de rol van de OR daarbij. En ook hoe de OR zelf Agile werken kan toepassen zodat de OR nog effectiever wordt.

Wilt u ook graag een Masterclass van Erasmus OR Centre, in samenwerking met Vakmedianet, bijwonen? Volgend jaar organiseren wij weer een aantal interessante Masterclasses op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Klik hier voor een overzicht van de Masterclasses in 2019!